Skip to content

PhnXperience: de nieuwe opdracht van Eelco

Een nieuwe opdracht, een begin in een nieuwe organisatie. Op 1 november startte Eelco Fijma als ruimtelijk adviseur op de afdeling Ruimte en Duurzaamheid in Stadsdeel Oost. Hoe bevalt het hem om te werken voor onze hoofdstad?

Amsterdam is een grote gemeente, opgedeeld in diverse stadsdelen, die hun eigen verantwoordelijkheid hebben. Een ander soort organisatie dus dan de gemiddelde gemeente.

‘De omvang van het werk en van de organisatie zijn anders,’ vertelt Eelco. Er komen meer aanvragen binnen, maar hij is bij slechts een klein deel van de procedure betrokken. ‘Ik geef mijn advies en het werk gaat weer terug naar de vergunningverlener.’

Doordat er veel meer mensen binnen de organisatie werken, zijn de medewerkers ook meer gespecialiseerd op één onderdeel. ‘Het is soms wel even zoeken bij wie je precies moet zijn als je een vraag hebt,’ zegt Eelco. Het overzicht bewaren in zo’n complexe organisatie is daarom een uitdaging. Daar staat tegenover dat er ook meer medewerkers zijn bij wie je terecht kunt met vragen of om even te sparren.

Wat is het bijzonderste dat Eelco tot nu toe is tegengekomen? Aanvragen van de gemeente zelf. De zaken die centraal geregeld worden, moeten worden beoordeeld door de stadsdelen. Eigenlijk dus een beoordeling van de eigen opdrachtgever. Houdt dat je niet tegen om objectief advies te geven? Eelco schudt zijn hoofd. ‘Nee, mij niet. Dat doe ik gewoon.’

Wil jij ook op opdrachtbasis aan de slag bij de lokale overheid? Kijk eens bij onze vacatures.

Back To Top