Skip to content

PhnXperience: René Bakker

Nieuw bloed bij PhnX: voor de zomer begon René Bakker aan zijn baan bij PhnX. Inmiddels werkt hij aan zijn opdracht bij gemeente Leiden in een rol als bouwplantoetser. En dat voelt best bijzonder.

Het was een overgang voor iemand die tweeëntwintig jaar in vaste dienst bij gemeente Leiden werkte en slechts anderhalf jaar eerder de overstap maakte naar Omgevingsdienst West-Holland. Bij PhnX hoopt René bij verschillende gemeenten binnen te kunnen kijken. Toch is hij weer terug op zijn vertrouwde stek: gemeente Leiden.

Het is een andere rol, maar toch op dezelfde plek. ‘Ik krijg regelmatig mailtjes met de vraag: “ben jij de René Bakker die ik ken?”’ vertelt René lachend. Tot nu toe heeft René het weer erg naar zijn zin. Toch is het zeker niet hetzelfde: hij kan zich meer richten op de inhoudelijke kant van zijn vak, in plaats van de organisatorische strubbelingen van een gemeente. ‘Ik moet me wel blijven realiseren dat ik nu extern ben,’ zegt hij. ‘Je zit wel in een andere rol.’

Is het dan niet gek om nu weer terug te zijn op de plek die je zo goed kent? ‘Ik vind het vooral prettig,’ vertelt René. ‘Nu kan ik echt ervaren hoe het gaat als externe ten opzichte van vaste dienst. Juist omdat ik weet hoe het eraan toe gaat in Leiden.’

René is zijn nieuwe baan – zij het in een bekende organisatie – in coronatijd gestart. Gelukkig heeft hij er niet veel hinder van ondervonden. ‘Het is jammer dat je niet even face to face kennis kunt maken, maar gelukkig ken ik de meeste collega’s al.’

Back To Top