Skip to content

PhnXperience: de opleiding van Bas & Manouk

Jezelf blijven ontwikkelen is iets dat wij bij PhnX erg belangrijk vinden. Dit staat zowel door het werken voor verschillende opdrachtgevers centraal, als het volgen van cursussen of een opleiding. Onze adviseur Bas en Manouk zijn in september begonnen met de opleiding Hbo Projectmanagement. Wat leren ze tijdens deze opleiding en hoe vergaat dat ze tot nu toe?

De opleiding duurt één jaar, waarin eerst aandacht wordt besteed aan de opbouw van projecten, en vervolgens dieper wordt ingegaan op communicatie rondom projecten.  “Ik wil me graag meer bezig gaan houden met gebiedsontwikkeling,” vertelt Bas. “Als planoloog ben je een kleine schakel, maar als projectleider ben je bij het hele ruimtelijke traject betrokken. Daar wil ik me naartoe ontwikkelen.”

Op dit moment leren Bas en Manouk hoe je een project begeleidt van A tot Z: van de definiëring en methodiek tot aan het vaststellen van randvoorwaarden en stakeholders. “Ik vind het erg leerzaam om meer over de theorie achter projectmanagement te weten te komen,” zegt Manouk. “Vaak werkte ik op gevoel, maar nu kan ik mijn werkwijze beter onderbouwen.” Ze kan haar nieuwe kennis direct toepassen op de evaluatie van het woonprogramma van de Gemeente Terschelling waarbij ze is aangehaakt. “Ik vind het ook interessant om te merken dat ik bij bestaande projecten snel opmerk welke keuzes er gemaakt zijn.”

Beiden zijn ze enthousiast over de inhoud van de opleiding en merken ze dat ze de theorie terugzien in de praktijk. “Het is wel weer even geleden dat ik voor langere tijd bezig was met een studie, dus dat is leuk,” zegt Bas. “Je bent natuurlijk nooit klaar met leren.” Ook is het fijn dat ze de opleiding met elkaar volgen. “Vooral straks met de eindopdracht is dat handig,” volgens Manouk. “Dan kunnen we daar mooi over sparren.”

Wil jij jezelf ontwikkelen door middel van uitdagende opdrachten en trainingen binnen het fysieke domein? En wil jij de mogelijkheid om naast je werk een opleiding te volgen? Laat je gegevens achter, dan nemen wij contact met je op voor een kop koffie.

Back To Top