Skip to content

PhnXperience: onze nieuwe adviseur Wendy

PhnX heeft een nieuwe aanwinst om onze werving en selectietak te ondersteunen. Wendy is – naast haar part-time baan bij Gemeente Texel en haar coachingbedrijf– nu betrokken bij PhnX als adviseur werving en selectie. Met 38 jaar gemeentelijke ervaring kan Wendy onze klanten optimaal adviseren. Tijd om met Wendy om de tafel te gaan voor een introductie. 

Al tijdens haar studie Rechten werkte Wendy als juridisch adviseur bij Gemeente Amsterdam, waar ze onder meer bezwaar en beroep deed. Daar lag een mooie uitdaging in, maar na een tijdje besloot ze dat het tijd was voor wat anders en startte ze deeltijd een opleiding Personeel & Organisatie. 

Vanuit de gemeentelijke dienst waar ze voor werkte, werd Wendy gedetacheerd naar andere gemeentelijke onderdelen (stadsdelen en diensten) om ervaring op te doen als P&O’er. Van daaruit heeft ze bewust de keuze gemaakt om te gaan werken bij een kleine gemeente: ‘Tijdens mijn opleiding had ik iemand in mijn groep die bij een kleine gemeente werkte. Zij vertelde dat zij in haar eentje de hele afdeling P&O runde en wat daar allemaal bij kwam kijken en ik dacht alleen maar: dat wil ik óók!’ 

Door de jaren heen heeft Wendy verschillende rollen bij kleine gemeenten gehad. Van P&O adviseur tot afdelingshoofd en MT-lid: ze heeft het allemaal gedaan. Nu werkt ze nog drie dagen in de week voor Gemeente Texel, waar ze naast haar P&O-kennis ook haar ervaring met coaching in de praktijk brengt. ‘Ik geloof in goed werkgeverschap en ik vind het fijn dat ik daaraan kan bijdragen. Ik vind het ontzettend leuk om door middel van coaching te kunnen helpen om zaken weer in perspectief te krijgen en mensen zelf keuzes te laten maken.’ 

Waarom heeft Wendy dan gekozen om ook als adviseur werving en selectie aan de slag te gaan? ‘Ik vind het belangrijk om mezelf te blijven uitdagen,’ vertelt Wendy. ‘Ook vind ik het leuk om de rek op te zoeken: in deze markt liggen de kandidaten niet voor het oprapen, dus het is een uitdaging om de juiste mensen op de juiste plek te krijgen.’ 

Wendy’s focus op mensontwikkeling vindt ze ook binnen de werving en selectie. ‘Het geeft me een goed gevoel als het met andere mensen goed gaat, helemaal als ik daar iets aan heb kunnen bijdragen.’ 

Heb jij een moeilijk vervulbare vacature? Neem contact met ons op.

Back To Top