Skip to content

PhnXperience: onze nieuwe adviseur Mara

Begin dit jaar heette PhnX weer een nieuwe adviseur welkom. Mara is breed inzetbaar: van een interim management positie tot specialist bij adviesopdrachten. Zij is gespecialiseerd in Integrale Veiligheidskunde en Verandermanagement. Voor haar eerste opdracht bij PhnX is zij gestart als clustercoördinator Openbare Orde en Veiligheid bij Gemeente Koggenland. Een mooi moment voor een introductie.

Inmiddels is Mara al een aantal jaar werkzaam bij verschillende gemeenten. Daarvoor heeft zij bijna 18 jaar bij de politie gewerkt. Ze begon als hoofdagent en ontwikkelde zich door tot inspecteur van politie en hulp Officier van Justitie. In deze functie was zij als hogere politieambtenaar speciaal opgeleid om verdachten voor te geleiden en aanhoudingen te toetsen. Ook was ze betrokken bij diverse landelijke projecten, stuurde zij (project)teams aan en was zij onderdeel van het managementteam. ‘De interesse voor veiligheid is een rode draad in mijn carrière,’ vertelt ze.

Na vele jaren, was het tijd voor een volgende stap: een start in gemeenteland. Zij is begonnen als ambtenaar Openbare Orde en Veiligheid en werd al snel ingezet als leidinggevende bij de handhaving. Momenteel bevindt Mara zich in haar afstudeerjaar voor de bacheloropleiding Management en Leiderschap. Hiermee wil zij organisaties en teams begeleiden richting verbetering en innovatie.

Mara vertelt: ‘Ik vind het belangrijk om zinvol werk te doen. Door het werken bij gemeenten, kan ik mijn steentje bijdragen aan veilige en leefbare omgeving.’ En nu via PhnX aan de slag bij Gemeente Koggenland. ‘Het is een prettige organisatie om te werken. De lijnen zijn kort en het team heeft te maken met diverse facetten van veiligheid’.

Haar opdracht als clustercoördinator Openbare Orde en Veiligheid heeft een duidelijk geformuleerd doel: een nieuw cluster inrichten, nieuwe collega’s inwerken en kennisdeling. ‘Die duidelijke afbakening vind ik prettig aan het werken met opdrachten. De nieuwe medewerkers zijn, net als ik, politiemensen die de overstap hebben gemaakt naar de gemeente,’ zegt Mara. ‘Zij moeten straks het beleid kunnen schrijven en weten wat het hoogste belang dient voor de inwoners.’

Alleen al van haar vakgebied krijgt Mara energie: ‘Ik ben niet iemand die met tegenzin naar het werk gaat. Het werk dat ik doe, is zinvol voor de inwoners en ik vind het belangrijk om dat terug te zien in de praktijk.’ Ook is sociaal contact een bron van energie. ‘Ik bouw snel een band op met mensen en vindt het interessant om ze te begrijpen en boven zichzelf uit te laten stijgen’.

Samen met PhnX heeft ze een duidelijk ontwikkelplan opgesteld. Vanuit haar opdracht als clustercoördinator en de opleiding die ze later dit jaar afrondt, wil Mara zich verder ontwikkelen in haar rol als teamleider om uiteindelijk als afdelingshoofd ingezet te kunnen worden. De specialisatie Veranderkunde die ze heeft gevolgd, komt daarbij goed van pas. ‘Of het nu gaat om het veranderen van werkprocessen of het in verbinding brengen van teams, ik ben echt een mensenmens. Het draait niet om mij, maar om het team, en dat vind ik prettig. Ik breng graag duidelijkheid en rust.’

Back To Top