Skip to content

PhnXperience: onze nieuwe adviseur Manouk

Bij PhnX hebben we sinds april een nieuwe aanvulling op ons team: Manouk! Inmiddels is ze goed geland bij haar eerste opdrachtgever, Gemeente Terschelling, waar ze als beleidsmedewerker fysieke leefomgeving aan de slag is gegaan. Hoog tijd om haar wat beter te leren kennen en meer te horen over haar opdracht.

Manouk studeerde Bouwkunde aan de Saxion Hogeschool in Enschede, begon haar carrière bij een tekenbureau en maakte daarna de overstap naar een aannemer. Toch bleef de algemene bouwkunde in haar hoofd zitten. “Mijn studie was voornamelijk gericht op de uitvoering, terwijl ik het juist leuk vind om in de regelgeving te duiken en die uit te pluizen,” vertelt ze. “Bij een gemeente werken was daarom een logische keuze.”

Daar heeft ze een flinke dosis kennis en ervaring opgedaan. Zo heeft ze AWB1 kunnen afronden en als Wabo casemanager een goede juridische basis gelegd, die ze nu voor PhnX en haar opdrachtgever kan inzetten. “Ik vind het fijn dat ik via PhnX bij verschillende gemeentes kan werken en mijn blik kan verbreden. Iedere gemeente heeft andere problematiek en andere methodes, dus dit is een mooie manier om te groeien qua kennis.”

“Mijn rol bij Gemeente Terschelling is erg gevarieerd. Ik ben betrokken bij de implementatie van de Omgevingswet en werk mee aan de grote woningbouwopgave waar de gemeente voor staat. Het initiatief komt vanuit de burgers, dus er is veel contact met de initiatiefnemers,’ zegt Manouk. “We hebben recent een rondje om het eiland gemaakt met de landschapsarchitect en de stedenbouwkundige. Het is leuk om direct resultaat te zien als er tijdens zo’n overleg een schets wordt gemaakt.” De overige tijd houdt Manouk zich bezig met bestemmingsplanwijzigingen en -procedures.

Ook binnen PhnX voelt Manouk zich helemaal thuis. “Ik had de mazzel dat ik meteen mee kon met het teamuitje,” lacht ze. “Ondanks dat we elkaar niet zo vaak zien, voelt het wel echt als een team. Ik vind het prettig dat iedereen bereid is om even te bellen als ik een vraag heb.” Vanaf september gaat Manouk een opleiding volgen tot projectmanager. “Fijn dat dat bij PhnX zo kan. Ik vind leren ook gewoon ontzettend leuk!”

Back To Top