Skip to content

PhnXperience: onze nieuwe adviseur Anouar

Begin januari is een nieuwe kracht bij ons bureau gestart: Anouar. Met zijn diploma Rechten op zak is hij in januari begonnen bij zijn eerste opdracht. De komende periode werkt hij als Wabo vergunningverlener bij Gemeente Beverwijk. Hoe bevalt zijn eerste baan tot nu toe en is hij inmiddels gewend bij zijn opdrachtgever?

In juli vorig jaar studeerde Anouar af aan de Hogeschool van Amsterdam. Tijdens zijn studie heeft hij door middel van stages en bijbanen al wat juridische ervaring opgedaan en kennisgemaakt met verschillende vakgebieden. Zo liep hij onder meer stage bij een advocatenkantoor en op de afdeling Vergunningen bij Gemeente Amsterdam, waar hij vervolgens een zomer heeft gewerkt. ‘Bij gemeentes heb je niet te maken met allerlei commerciële belangen. Daarom wil ik graag bij de overheid veel werkervaring opdoen en een goede basis leggen,’ vertelt Anouar.

Naast het maken van voldoende vlieguren, wilde Anouar graag verder studeren en zijn master behalen. Daarom is hij begin februari gestart met een pre-master Rechtsgeleerdheid. ‘Als ik nu niet verder studeer, heb ik daar later misschien spijt van,’ zegt Anouar. ‘Tijdens de gesprekken met PhnX werd duidelijk dat ik het werken en studeren met elkaar kan combineren, dus dat voelde goed. Als iets goed voelt, dan is er voor mij geen reden om het niet te doen.’

Tegelijkertijd starten met een nieuwe baan én een nieuwe opleiding kan een intensieve combinatie zijn. Gelukkig is er vanuit PhnX voldoende begeleiding om ervoor te zorgen dat Anouar goed landt bij zijn eerste opdracht. ‘Ronald kijkt mee met aanvragen als dat nodig is,’ zegt hij. ‘En ik weet dat ik ook kan leunen op andere collega’s en overal kan aankloppen als dat nodig is.’

Ook op de opdracht zelf heeft hij voldoende ondersteuning. ‘Ik heb een vaste buddy waar ik vragen aan kan stellen en die me veel wil leren. Dat kan ik vervolgens in de praktijk brengen.’ De eerste tijd is dan ook snel voorbijgegaan en is Anouar goed bevallen. ‘Je komt toch als groentje binnen en dan is het fijn om mensen om je heen te hebben die hun kennis en ervaring met je willen delen.’

Back To Top