Skip to content

PhnXperience: een Texels avontuur

De medewerkers van PhnX zitten in het dagelijks leven op opdracht bij Gemeente of Omgevingsdienst en staan dus niet met elkaar bij de koffieautomaat even bij te kletsen. Ondanks dat we iedere 6 weken bij elkaar komen voor werkoverleg, vinden wij het extra belangrijk om samen op pad te gaan en de onderlinge band te versterken. Deze keer een uitgebreid dagprogramma op Texel.

Vroeg in de morgen verzamelde het team van adviesbureau PhnX zich in Den Helder voor de overtocht naar Texel. Onder het genot van koffie en een Texelse koek werd alvast wat bijgepraat op de boot, waarna aan de overkant de eerste activiteit wachtte: een fietstocht op een tandem. In duo’s trapten we tegen de Texelse wind in naar het pittoreske dorpje Den Burg, waar een spannend spelletje Target werd gespeeld.

De groep werd in drie teams verdeeld. Iedere ronde pleegde een van deze teams als ‘gangsters’ overvallen in het dorp en moesten de andere twee teams als ‘politie’ de overvallers oppakken. Een sterk staaltje teamwork was vereist om de boeven te vangen – iets dat twee van de drie keer lukte. Het fanatisme spatte er vanaf en we zagen elkaar van een kant die we niet eerder hadden gezien.

Inmiddels vrij hongerig van de boevenjacht stortte de groep zich op een uitgebreide lunch bij Eetcafé De Kastanjeboom, waarna de fietstocht over het eiland werd voortgezet. We genoten van de mooie natuur en weilanden vol schapen. Een tussenstop werd gemaakt op de schapenboerderij van boer Jan-Willem. Hij vertelde op humoristische wijze over zijn werk en het Texelse boerenleven. Kers op de taart was een ritje op een quad met boerenkar door de schapenvelden zelf.

Na het proeven van heerlijke schapenkaas vervolgden we onze fietstocht naar de Texels Brouwerij – een plek waar ieder die naar Texel komt een keer geweest moet zijn. We genoten van een korte maar informatieve rondleiding, gevolgd door een proeverij van vier op Texel gebrouwen biertjes. Hoewel iedereen inmiddels een beetje rozig was van de inspannende activiteiten, was de dag nog niet voorbij: de fietstocht naar het hotel was nog een luttele vijftien kilometer.

Moe maar voldaan van alle inspanning genoten we van een diner bij strandpaviljoen Paal 19, waar we de zon aan het eind van de dag in zee zagen zakken. Terugkijkend op een heerlijke, vermakelijke dag sliepen we als een roos. Na een uitgebreid ontbijt de volgende ochtend zijn we weer met de boot terug gegaan naar de ‘overkant’. Het was een top tweedaagse waarin veel lol en gezelligheid de boventoon voerden.

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen binnen én rondom PhnX? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Back To Top