Skip to content

PhnXperience: Debbie aan het woord

Per toeval rolde ze jaren geleden gemeenteland in, maar inmiddels behoort Debbie Haak tot de oude garde van PhnX. Momenteel is ze gedetacheerd bij de Greenport Ontwikkelingsmaatschappij als beleidsmedewerker en bij gemeente Katwijk om als Projectleider Omgevingsplan de gemeente voor te bereiden op de invoering van de Omgevingswet in 2021. In de kleurrijke locatie van de gemeente waar ze werkzaam is, vertelt ze over de overstap naar ons adviesbureau.

In 1994 kreeg ze per toeval – zonder enige werkervaring – een baan als administratief medewerker op de afdeling Ruimtelijke Ordening in voormalige gemeente Jacobswoude. We zijn inmiddels 25 jaar, een paar opleidingen in de avonduren en verscheidene gemeenten verder. Nog steeds houdt Debbie zich met Ruimtelijke Ordening bezig.

Lange tijd werkte ze voornamelijk voor kleine gemeenten, maar na Gemeente Lisse besloot ze in 2007 een overstap te maken. “De organisatie paste niet langer bij me,” vertelt Debbie, “het was tijd voor wat anders.” ‘Wat anders’ bleek een overstap naar een adviesbureau.

Maar waarom werken via een adviesbureau? “De afwisseling!” zegt ze direct. Het idee van werken in verschillende organisaties sprak haar direct aan. “Als je wordt ingehuurd, ben je écht met je werk bezig en hoef je niet aanwezig te zijn bij bijvoorbeeld teamsessies. Dat scheelt zóveel tijd.”

Adviesbureaus zijn er genoeg. Hoe kom je dan toch terecht bij PhnX? Via een collega hoorde Debbie over de opstart van PhnX; ze was een van de eersten die in dienst kwam. De kleine organisatie vindt ze erg prettig: “Iedereen krijgt persoonlijke aandacht en je kunt met elkaar in gesprek als je ergens tegenaan loopt tijdens je opdracht.”

Back To Top