Skip to content

PhnXperience: de nieuwe opdracht van Rik

Begin februari is onze adviseur Rik gestart bij zijn nieuwe opdracht. Na ruim een jaar voor Gemeente Gouda gewerkt te hebben, is hij nu adviseur ruimtelijke ontwikkeling voor Gemeente Gooise Meren in Noord-Holland. Tijd om eens bij te praten over deze nieuwe ervaring.

Het takenpakket van Rik is bij de gemeente Gooise Meren anders dan bij Gouda. Waar hij in Gouda veel bezig was met kleinere afwijkingen en bouwinitiatieven in de oude binnenstad, is hij bij Gooise Meren voornamelijk verantwoordelijk voor het begeleiden van bestemmingsplannen.

‘Het is een volgende stap in mijn ontwikkeling om hoofdzakelijk met nieuwe bestemmingsplannen bezig te zijn, en dan zowel bij de vooroverleggen als de ontwerp en vaststellingsfase.’ vertelt Rik. ‘Dat bevalt goed.’ Naast deze doorlopende werkzaamheden, trekt Rik ook een project over vergunningvrij bouwen onder de Omgevingswet. ‘We proberen, vooruitlopend op de Omgevingswet, de werkdruk en regeldruk te verlagen door nu al een afweging te maken over het vergunningvrij bouwen.’

Voor deze opdracht is Rik op alle terreinen van de ruimtelijke ordening inzetbaar. ‘Zo ben ik aanspreekpunt namens de gemeente bij een Rijkscoördinatieregeling. Maar ik ben bijvoorbeeld ook bezig met de uitgebreide procedure voor een carnavalsloods en het bestemmingsplan van een middelgroot nieuwbouwproject,’ zegt Rik. ‘Het werk is dus erg divers, en dat vind ik leuk.’

Inmiddels is dit de derde opdracht voor Rik via PhnX. Zijn er dingen die hij meeneemt vanuit zijn eerdere opdrachten naar Gooise Meren? ‘Ik merk dat ik op bepaalde vlakken zeker stappen heb gezet,’ vertelt Rik. ‘Het is onderdeel van ons werk om soms slechtnieuwsgesprekken te voeren en dat heb ik in Gouda meermaals moeten doen. Nu kan ik tijdens zulke gesprekken meer richting aanbrengen en inhoudelijk advies geven. Daar ben ik een stuk comfortabeler in geworden.’ Wat daarbij helpt is de vrijheid die hij bij Gooise Meren krijgt. ‘Ik voel het vertrouwen vanuit mijn collega’s.’

Back To Top