Skip to content

PhnXperience: de nieuwe opdracht van René

Begin oktober is onze adviseur René gestart met een nieuwe opdracht. Hij heeft Gemeente Leiden verruild voor Gemeente Delft en is daar aan de slag als bouwplantoetser. Wij vragen hem hoe deze eerste maand hem is bevallen.

René is werkzaam op de afdeling Bouw en Bijzonder Onderzoek en behandelt voornamelijk aanvragen om een omgevingsvergunning die binnenkomen. In de kern is dat hetzelfde werk als bij zijn vorige opdracht, al doet iedere gemeente het op z’n eigen manier. ‘Het werk is uitdagend, omdat ik nu nog veel moet uitzoeken over de werkwijze van de gemeente.’ René heeft in deze eerste maand alles aardig op een rijtje kunnen krijgen.

Tot nog toe doet René vooral kleine projecten die binnenkomen, waar hij bij Gemeente Leiden ook grote projecten behandelde. ‘Grote projecten zijn niet per sé moeilijker dan kleine,’ zegt hij. ‘Juist bij kleine projecten loop je soms tegen meer problemen aan, omdat daar vaak minder professionele partijen bij betrokken zijn. Ook pakt Delft bepaalde aanvragen anders aan dan ik bij eerdere werkgevers gewend was. Zo heeft Delft verschillende welstandsvrije gebieden. Aanvragen uit die gebieden hoeven niet eerst langs de welstandscommissie voor wij ze af kunnen handelen. Dat werkt een stuk makkelijker en sneller.’

René voelt zich al helemaal thuis binnen het team. ‘Ik kan altijd alles vragen. Zeker als je kijkt naar de interpretatie van bestemmingsplannen, is het handig om dat even in de groep te kunnen gooien,’ vertelt hij. ‘Ik merkte de prettige sfeer al tijdens het kennismakingsgesprek. We hebben eigenlijk niet over mijn cv gepraat, maar ze keken vooral naar wie ik ben als persoon.

Wil jij ook voor verschillende opdrachtgevers aan het werk? Neem contact met ons op.

Back To Top