Skip to content

PhnXperience: de frisse start van Anton

Per 1 mei hebben wij een nieuwe medewerker mogen verwelkomen. Onze adviseur Anton heeft een achtergrond in de bouwkunde, een passie voor kunstgeschiedenis en ervaring als Wabo vergunningverlener. Deze interessante mix van kennis en werkervaring zet hij nu in bij zijn eerste opdracht als casemanager bij uitvoeringsorganisatie DUO+.

Na vier jaar – in diverse hoedanigheden – bij Gemeente Molenlanden was het voor Anton tijd voor een nieuwe uitdaging. Al langere tijd onderhield hij het contact met PhnX, iets dat altijd goed voelde en nu heeft geleid tot deze stap. Als externe adviseur kan Anton zich meer richten op de inhoud: ‘Ik merkte dat ik op een gegeven moment meer bezig was met bijzaken, dan met mijn echte werk, en dat is juist waar ik mijn energie uit haal.’

Nu dus bij DUO+, een samenwerking tussen de gemeentes Diemen, Uithoorn en Ouder-Amstel. De vergunningverlening wordt alleen voor Uithoorn en Ouder-Amstel door DUO+ gedaan, Diemen doet dit nog zelf. ‘Het schakelen tussen de verschillende gemeentes maakt het werk uitdagend,’ vertelt Anton. ‘Beide gemeentes hebben eigen wethouders en eigen regels. Daar zit straks onder de Omgevingswet ook zeker een uitdaging in.’ Het kantoor van DUO+ zit bovendien in hetzelfde gebouw als Gemeente Ouder-Amstel, dat maakt dat je daar bij de afdeling Ruimtelijke Ordening zo even binnenloopt, waar dat bij Uithoorn niet zomaar gaat. ‘Die dynamiek maakt deze opdracht extra interessant.’

Ook de aard van de aanvragen bij DUO+ zijn anders dan bij Antons vorige werkgever. ‘De schaal is een stuk groter. In Molenlanden was ik bezig met kerken en boerderijen, dat had natuurlijk een veel landelijker karakter,’ vertelt hij. ‘De eerste aanvraag waarvoor ik hier een bouwbesluittoets heb gedaan, was een woontoren van zeventig meter hoog. Ik ben iemand die graag naar de details kijkt, ik geniet hiervan.’ Wel even schakelen, is het contact met de burger. ‘Er wonen hier veel expats, dus veel communicatie gaat in het Engels. Inmiddels heb ik een woordenlijstje met jargon, dan sta ik in ieder geval niet met mijn mond vol tanden,’ lacht hij.

Back To Top