Skip to content

PhnXperience: de ervaring van Bas

PhnX heeft nieuw én jong bloed binnengehaald. Bas Dekker is inmiddels begonnen bij zijn eerste opdrachten voelt zich helemaal ingeburgerd binnen ons team. Tijd voor een introductie van deze enthousiaste en leergierige young professional.

Van jongs af aan weet Bas al dat hij iets wil doen met Ruimtelijke Ordening: ‘Van kinds af aan bouwde ik al hele steden van Lego, ik vind het gaaf om het overzicht te hebben en een gebied objectief te observeren.’ De keuze voor de studie Ruimtelijke Ordening en Planologie aan de NHTV in Breda was dan ook snel gemaakt: de studie sloot perfect aan op wat hij altijd al wilde doen. Bas vertrok vanuit zijn woonplaats in Noord-Holland naar Breda voor zijn studie, maar liep ook dichter bij huis stage bij de gemeenten Heemskerk en Haarlem.

Inmiddels is hij terug bij de eerste: vergunningverlener bij de gemeente Heemskerk. Maar dat is niet het enige waar Bas tegenwoordig mee bezig is: iedere woensdagmiddag krijgt hij praktijkcursus gericht op het Omgevingsrecht van Ronald de Waard om de theorie en kneepjes van het vak te leren. ‘Het is belangrijk om te weten hoe je de regels moet lezen,’ vertelt Bas. ‘Ronald vertelt daarbij over echte en recente cases, wat motiveert om de theorie direct weer toe te passen in mijn werk.’

Er zijn genoeg bedrijven die het mogelijk maken om bij een gemeente aan de slag te gaan, waarom dan toch PhnX? ‘Tijdens de gesprekken werd me verteld dat ze potentie in mij zagen en in mij wilden investeren,’ zegt Bas. ‘Dat geldt waarschijnlijk net zo voor andere bedrijven, maar het is nooit eerder zo geuit.’ Vooral de opleiding sprak aan: ‘Ik weet dat ik nog veel moet leren; nu wordt me in korte tijd, actief kennis bijgebracht die ik in het werk kan toepassen in plaats van dat ik kennis vanaf niets moet opbouwen bij een opdrachtgever.’

Ook bij de gemeente Heemskerk zit hij helemaal op zijn plek. Twee jaar na zijn stage voelt dat toch een beetje als thuiskomen. In deze kleine gemeente is er veel ruimte voor samenwerking en vragen. De eerste periode is in ieder geval voorbij gevlogen, een goed teken.

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen binnen én rondom PhnX? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Back To Top