Skip to content

Inspiratiesessie: Omgaan met de Omgevingswet

Wie het woord ‘Omgevingswet’ googelt krijgt ca. 664.000 resultaten. Door de hoeveelheid beschikbare informatie kun je er volledig in verzanden. Alleen al de stukken die naar de Tweede Kamer zijn gestuurd, beslaan duizenden pagina’s. Hoe ga je hiermee om?

Begin je met een omgevingsplan of met de omgevingsvisie? Is het belangrijker om eerst voor goede procesafspraken binnen de organisatie te zorgen, zodat vergunningverlening ook binnen de wettelijke procedures en met een zorgvuldige afstemming plaatsvindt? Of moet de hele organisatie op de schop om de uitnodigingsplanologie te introduceren?

Tijdens een inspiratiesessie over de Omgevingswet bij de ODMH in Gouda hebben we het anders aangepakt. Welke gevolgen hebben de stelselveranderingen voor onze organisatie? Waar leidt dat toe? Zijn er parallellen met de transformatie van het sociale domein en wat kunnen we hiervan leren?

Leerzaam en inspirerend was de unanieme conclusie van de deelnemers. Dat schreeuwt om een vervolg en dat vervolg komt er ook. Voorlopige werktitel: HOE DAN?

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen binnen én rondom PhnX? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Back To Top