skip to Main Content

De voordelen van detachering

Het is tijd voor een nieuwe uitdaging en je bent je mogelijkheden aan het verkennen. Waar ga je voor: een vaste baan of toch in zee met een detacheerder? Wij zetten een aantal voordelen van detachering voor je op een rijtje.

  1. Zekerheid…

In dienst bij een detacheerder betekent – net als bij een vaste baan – gewoon een contract. Het is dus geen onzeker bestaan, want dat jaarcontract heb je gewoon binnengehaald.

  1. … maar ook afwisseling!

Dat contract biedt je zekerheid, maar de baan zelf is wél een stuk afwisselender. Doordat je op opdrachtbasis werkt, kun je binnen verschillende organisaties – of in het geval van PhnX lokale overheden – een kijkje nemen. De duur van de opdracht verschilt: de ene opdracht is drie maanden met mogelijkheden tot verlenging, de ander kan zomaar een jaar duren. Wat jij prettig vindt, is aan jou.

  1. Meer tijd voor je échte werkzaamheden

Als gedetacheerde word je ingehuurd, omdat je bepaalde ervaring of specialisme hebt dat de organisatie zelf niet in huis heeft. Over het algemeen is dat een tikje duurder dan het eigen personeel en dus is jouw tijd kostbaar. De zoveelste team meeting over een nieuwe ontwikkeling kun jij dus overslaan en je richten op het werk dat je echt interessant vindt.

  1. Afstand van de organisatie

(Grote) organisaties zijn onderhevig aan verandering. Als externe heb jij geen last van bijvoorbeeld een reorganisatie of andere veranderingen die intern de gemoederen bezighouden. Jij bent er hoe dan ook slechts tijdelijk om dat ene project tot een succesvol einde te brengen en daarna kun je weer aan de slag met een nieuwe opdracht.

Lijkt het jou iets om op opdrachtbasis bij gemeente, provincie of omgevingsdienst aan de slag te gaan? Ben jij gespecialiseerd in algemeen bestuursrecht of het fysieke domein óf wil je gewoon eens wat meer informatie over de werkwijze van PhnX? Neem dan contact met ons op.

 

Back To Top